Realitzar millores al CEIP Sant Julià i instal·lar un tendal al pati exterior de l’Escola Bressol, propostes guanyadores en la votació dels Pressupostos Participatius ´17

L’Arboç, 3 Març de 2017

A la votació hi han pres part un total de 276 persones. L’Ajuntament agraeix i valora molt satisfactòriament la implicació ciutadana en aquest projecte participatiu pioner al municipi. Consulta en el document adjunt els resultats de la votació.

Imatge: Banner dels pressupostos participatius a la web de l’Ajuntament de l’Arboç (Font: Aj. de l’Arboç)

El passat 24 de febrer va concloure el procés de votació ciutadana per a la selecció de projectes a executar durant aquest 2017. La votació, impulsada per la Regidoria de Participació Ciutadana, ha mobilitzat un total de 276 veïns i veïnes, cridats a elegir entre les 18 propostes finalistes sorgides del procés de participació ciutadana que va precedir la votació final. 

DESTACADA PARTICIPACIÓ CIUTADANA

De les 4.405 persones amb dret a vot, un total de 276 (6,26% de participació) han pres part de la votació del Pressupost Participatiu. Una xifra que des del consistori es valora positivament. Alfons Ribas, regidor de Participació Ciutadana, assegura que “als arbocencs se’ls presentava una bona oportunitat per tenir veu i vot en el disseny del poble que volem per al nostre present més immediat i han respost magníficament a la crida”.

En aquesta línia, Ribas referma que “per l’experiència vista en altres poblacions, sabem de la dificultat que té impulsar projectes com aquest que fins ara mai s’havien dut a terme al nostre poble. Per això estem molt satisfets de la implicació que han demostrat tots els veïns i entitats i estem segurs que amb aquesta primera convocatòria hem obert les portes a un nou model de poble on els arbocencs i arbocenques veuran enfortit el seu paper amb nous i millorats mecanismes de decisió i de participació directes”.

PROPOSTES GUANYADORES

Del 13 al 24 de febrer, els veïns empadronats a l’Arboç majors de 16 anys van poder votar telemàticament –a través del nou portal web de participació ciutadana www.arbocencopina.cat o de forma presencial (a l’Ajuntament, la Biblioteca, l’Oficina de Turisme i el Punt d’Informació Juvenil) entre un total de 18 propostes finalistes dividies en dues categories: accions fins a 6.000€ i accions d’entre 6.000€ i 18.000€. Cada ciutadà podia escollir una actuació de cada categoria.

Un cop duta a terme la votació ciutadana, els dos projectes que han obtingut més suport i han guanyat la votació han estat: realitzar millores al CEIP Sant Julià (18.000 € / 129 vots) i instal·lar un tendal al pati exterior de l’Escola Bressol (2.500€ / 118 vots). En la categoria "accions fins a 6.000€", la proposta guanyadora no esgota la partida prevista, per tant, també es podrà efectuar la segona actuació més votada: col·locació de papereres (3.000€ / 47 vots). 

Enllaços

Resultats de les votacions dels pressupostos participatius 2017

http://www.arbocenc.org/uploads/DOC4041Resultats.pdf

pdf
Plnol del municipi banner banner banner banner banner banner banner banner banner