Aplec a l’Ermita de Sant Antoni de la Llacuneta

L’Arboç, 4 Maig de 2017

El pròxim diumenge 7 de maig l’Arboç celebra el tradicional Aplec a l’ermita de Sant Antoni Abat de la Llacuneta

Imatge: Imatge d’arxiu de l’Aplec a l’ermita de Sant Antoni Abat de la Llacuneta (Font: Aj. de l’Arboç)

Aquest diumenge 7 de maig l’Arboç celebra el tradicional Aplec a l’ermita de Sant Antoni Abat de la Llacuneta. Els actes començaran a tres quarts de dotze del matí amb l’ofici de la Missa Solemne a l’ermita. A continuació, a dos quarts d’una del migdia aproximadament, tindran als exteriors de temple un conjunt d’actes populars protagonitzats per les actuacions de les seccions infantils dels grups folklòrics de la vila. Per finalitzar la jornada festiva s’oferirà coca i cava als assistents.

La Llacuneta és un nucli agregat al municipi de l’Arboç, a la riba esquerra de la riera de Marmellar, al qual s’accedeix a través del Polígon Industrial del Foix.

Documentat des del 1023, el nucli de La Llacuneta el formen un conjunt d’unes poques masies i l’ermita de Sant Antoni Abat. D’estil popular, aquesta ermita consta d’una sola nau amb un portal adovellat de punt rodó, amb un ull de bou i una petita espadanya d’un sol ull.

L´Aplec a l’ermita de Sant Antoni Abat de la Llacuneta és un esdeveniment organitzat per l’Ajuntament de l’Arboç amb la col·laboració de la Parròquia de Sant Julià de l’Arboç.

Plnol del municipi banner banner banner banner banner banner banner banner banner