Bona participació a l’edició 806 de la Fira de Santa Llúcia de l’Arboç

L’Arboç, 12 Desembre de 2017

L’Arboç ha tornat a esdevenir, aquest darrer cap de setmana, la capital catalana de la punta al coixí, en una altra concorreguda edició de la Fira de Santa Llúcia; Fira de la Punta al Coixí de Catalunya

Imatge: Quadre de guanyadors de la VII edició del Concurs Nacional de Punta al Coixí de Catalunya (Autor: S. Sedó)

L’Arboç ha tornat a esdevenir, aquest darrer cap de setmana, la capital catalana de la punta al coixí, en una altra concorreguda edició de la Fira de Santa Llúcia; Fira de la Punta al Coixí de Catalunya.

Especialment concorregudes han estat les múltiples i variades activitats infantils programades com han estat els inflables, els jocs de gran format o el planetari, que ha omplert totes les sessions i fins i tot ha hagut de fer passis extra per atendre a tots els nens.

Però, com cada nova edició de la Fira, l’acte més destacat ha estat la Plantada i Exhibició de Puntaires, que aquest any ha arribat a la seva XXIIIa edició. El mercat puntaire, amb més de 25 parades especialitzades, i els centenars d’artesanes assistents posicionen la trobada arbocenca com la segona de Catalunya en importància i nombre de participants després de la itinerant Diada de la Puntaire de Catalunya, que en la seva propera edició es celebra precisament a l’Arboç, el pròxim 20 de maig.

En el marc de la XXIIIa edició de la Plantada i Exhibició de Puntaires es va celebrar l’esperada setena edició del Concurs Nacional de Punta al Coixí de Catalunya. Va ser una edició del concurs molt disputada i amb un gran nivell que va presentar els següents guanyadors: Premi de Punta Universal per a la Sra. Antònia Gelabert, de l’Escola Creu-Volta-Creu de la població d’Esparreguera; Premi de Punta Geomètrica per la veïna de La Múnia, Sra. Maria Tort, de l’Escola de Puntaires de l’Arboç, Premi de Tallar i Afegir pel puntaire de Reus, Sra. Antonia Blanch, de l’Escola de Puntaires de l’Arboç; i Gran Premi de Blonda Arbocenca per l’arbocenca Sra. Maria Raya, de l’Escola de Puntaires de l’Arboç.

Amb un recinte firal de més de 12.000 metres quadrats i més de 800 anys d’història, la “Fira de Santa Llúcia. Fira de la Punta al Coixí de Catalunya” és una de les més importants de Catalunya i l’única fira temàtica dedicada al món de la Punta al Coixí dels països de l’arc mediterrani occidental.

L’Ajuntament de l’Arboç, com a institució organitzadora de La Fira de Santa Llúcia, vol agrair la seva col·laboració desinteressada a totes les entitats i persones que han col·laborat en l’èxit de la Fira.

Plnol del municipi banner banner banner banner banner banner banner banner banner