Els alcaldes del Pacte de Berà exigeixen solucions definitives per evitar més morts a la N-340

L’Arboç, 5 Febrer de 2018

L´alcalde de L´Arboç Joan Sans, acompanyat de tots els alcaldes del Pacte de Berà, la Presidenta del Consell Comarcal del Baix Penedès, i altres alcaldes de la comarca, ha llegit una carta dirigida al Ministeri de Foment exigint el compliment dels acords pels quals des del passat 1 de gener de 2018 els vehicles pesants han de circular per l´Ap-7 en aquest tram.

En acabar la concentració en solidaritat amb les víctimes i els seus familiars, i de rebuig a les morts, ferits i accidents a la N-340, els alcaldes integrants del Pacte de Berà s´han reunit per firmar una carta dirigida al Ministre de foment Sr Iñigo de la Serna exigint el compliment de les mesures aprovades el passat 4 d´agost i acceptades pel Ministeri de Foment, l´òrgan competent. Aquestes mesures consisteixen en el desviament dels camions de la N-340 a l´Ap-7 entre Peñíscola i L´Hospitalet de L´Infant i entre Altafulla i Vilafranca del Penedès a partir de l´1 de gener de 2018.

Aquesta mesura pretén descongestionar la N-340, molt congestionada sobretot pel pas diari de vehicles pesants, desviant 4.000 camions diaris cap a l´Ap-7 en aquests trams. Inclou el desviament obligatori de camions entre Peñíscola i L´Hospitalet de l´Infant i entre Altafulla i Vilafranca del Penedès sud amb una bonificació del peatge dels camioners de pas del 42,5%, mentres que pels que fan desplaçaments locals la bonificació serà del 50%. A més, hi haurà una bonificació dels 100% pels vehicles lleugers que facin un trajecte d´anada i tornada en 24 hores entre les sortides de Vilafranca Sud i Alcanar.

L´Alcalde de L´Arboç, ha recordat que la N-340 és la via amb major trànsit de camions d´Espanya i que forma part de l´Arc Mediterrani. També ha explicat que només en els darrers 2 mesos hi han hagut varis accidents amb víctimes mortals com el de Vinaròs amb 2 morts el passat mes de desembre.

La carta finalitza reclamant que es faci efectiu de forma inminent els acords per treure els camions d´aquesta via i evitar més accidents.

Plànol del municipi banner banner banner banner banner banner banner banner banner