L´Ajuntament de l´Arboç engega una campanya de protecció i control de colònies de gats

L’Arboç, 9 Març de 2018

Es farà una reunió informativa a l´Auditori Municipal el dimecres 14 de març a les 19 hores.

La regidoria de Medi Ambient de l´Ajuntament de l´Arboç engega un programa de protecció i control de colònies felines, amb l´objectiu d´evitar la superpoblació, reduir els riscos sanitaris i millorar la qualitat de vida dels gats i gates de carrer.

L´Ajuntament de l´Arboç convoca una reunió informativa sobre aquesta campanya el proper dimecres 14 de març de 2018 a les 19h a l´Auditori Municipal, on s´informarà a tots els assistents dels detalls d´aquesta iniciativa i on tots els interessats en col-laborar podran constituir una xarxa de persones voluntàries que participaran en la detecció i el control de les colònies de felins mitjançant una metodologia basada en el model de captura, esterilització i retorn.

Una colònia es un grup de gats i gates que estan esterilitzats i que tenen un cuidador/a que els dóna pinso sec i que en té cura. L´esterilització es una manera de mantenir la colònia equilibrada en el nombre d´individus. Gràcies a la col-locació selectiva de gàbies trampa, i amb col-laboració de voluntariat pel benestar animal, els felins són capturats sense causar-los cap dany. Desprès d´una revisió veterinària i de l´esterilització, a tots els gats se´ls fa una petita marca identificativa a l´orella i son retornats a l´espai on van ser capturats.

Les colònies de gats aporten beneficis, entre ells, el control de les rates i ratolins i una major facilitat de convivència entre les persones i els propis gats.

Paral-lelament, la regidoria de medi ambient de l´Ajuntament de l´Arboç emprendrà properament accions de difusió i conscienciació a l´entorn de l´adopció i la tinença responsable d´animals de companyia, per tal de reduir els casos d´abandonament i les males pràctiques.

La Campanya de Protecció i Control de Colònies de Gats és una iniciativa de l´Ajuntament de l´Arboç en col-laboració amb l´Associació Progat Catalunya, dedicada a formar, informar, implementar i transmetre les idees sobre el control ètic de les colònies de gats lliures a tots els estaments implicats.

Plànol del municipi banner banner banner banner banner banner banner banner banner