Ajuntament de l'Arboç

  • Home
  • Notícies
  • Puntaires de tot Catalunya celebren Santa Úrsula a l´Arboç
Notícia

Puntaires de tot Catalunya celebren Santa Úrsula a l´Arboç

l'Arboç 
Les puntaires de l´Arboç van celebrar el passat divendres 21 d´octubre una jornada festiva en honor a Santa Úrsula, patrona de les puntaires

Foto: Puntaires possant a la capella de Santa Úrsula de l’església de Sant Julià

En aquesta jornada, organitzada per la Fundació Privada Museu de Puntes al Coixí, van assistir-hi les puntaires arbocenques, però també, a través de l’Escola de Puntaires de l’Arboç, puntaires vingudes de tots els racons de Catalunya.

El programa de la jornada festiva començava amb una missa solemne oficiada a l’església de Sant Julià de l’Arboç, declarada Bé Cultural d’Interès Nacional l’any 2007. Seguidament, el Sr. Eduard Jané, guia turístic de l’Arboç, va obsequiar a les assistents amb un itinerari guiat complet per la vila de l’Arboç. I, per acabar, les puntaires es van aplegar per dinar en un conegut restaurant arbocenc.

En els darrers anys, promogut per la Fundació Privada Museu de Puntes al Coixí, s’ha consolidat el costum de celebrar una jornada festiva en honor a Santa Úrsula. Antigament, el dia de santa Úrsula se celebrava, únicamente, una missa.