Ajuntament de l'Arboç

  • Home
  • Notícies
  • El grup “Els amics del Rei Josep”, torna a la Fira Modernista del Penedès
Notícia

El grup “Els amics del Rei Josep”, torna a la Fira Modernista del Penedès

l'Arboç 
Es tracta del primer grup d’aquestes característiques de tot el Penedès.

La Fira Modernista del Penedès comptarà per segona vegada amb un grup arbocenc de persones que es vestiran d’època. Es tracta de “Els Amics del Rei Josep”, un grup que va néixer el 2017 amb la intenció d’esdevenir un referent al Penedès, on no existeix cap grup de característiques similars, i que incorpora a les seves files personatges amb vestuaris populars de l’època, de totes les edats i classes socials.

“Els Amics del Rei Josep”, format inicialment amb membres de l’entitat arbocenca “L’Embruix.cat”, pren el seu nom del carismàtic personatge arbocenc, que a principis de segle, i fruit de la seva demència, esdevingué molt conegut i pintoresc. Tant és així, que fins i tot es van fer postals amb el personatge i tothom que venia a l’Arboç passava a veure la seva estrafolària residència a la rambla Gener (actual Cal Manso).

El 1927 Alfons Nadal va fer un conte inspirat en el personatge “Josep II Rei” i posteriorment, en Prudenci Bertrana en va fer l’obra de teatre, de la que es conserven exemplars de l’any 1934 i 1937. “Els amics del Rei Josep” compta amb el recolzament i el suport de l’Ajuntament de l’Arboç, que anima a tots els interessats, tant de l’Arboç com d’altres pobles del Penedès a participar-hi, i que any rere any siguin més els personatges modernistes que es passegin per la Fira Modernista del Penedès.