Ajuntament de l'Arboç

  • Home
  • Notícies
  • L´Arboç coordina un curs de soldador de la Xarxa d´Ocupació Comarcal
Notícia

L´Arboç coordina un curs de soldador de la Xarxa d´Ocupació Comarcal

l'Arboç 
S’acabarà el proper 22 d’octubre i es preveu que la inserció dels 14 participants al món laboral sigui molt alta.

El curs de soldador/a coordinat pel SOM de l’Arboç s’acabarà el proper dilluns 22 d’octubre. Aquesta formació, de 120 hores de durada ha consistit bàsicament en un aprenentatge pràctic en una empresa real, i només les 3 darreres jornades que resten es realitzaran a l’aula de Can Freixas de l’Arboç. Els participants que superin el curs rebran un certificat d’aprofitament i s’enviaran els seus currículums a les empreses del territori que tenen aquesta demanda, que actualment és més alta que l’oferta, degut a la poca formació específica existent.

La Xarxa d’ocupació del Baix Penedès inclou el SOC Baix Penedès i els ajuntaments de tots els municipis de la comarca. És un projecte que per primer cop aglutina totes les entitats del territori que intervenen en matèria d’ocupació i que han creat una xarxa de treball per posar en marxa una interlocució única, directa i coordinada, per donar una resposta integral i eficient a les necessitats laborals del territori.

L’objectiu final d’aquest projecte és inserir al món laboral persones majors de 30 anys amb poca formació.

Aquest innovador projecte havia de finalitzar el 31 de desembre de 2018, però gràcies a la gran acceptació i als grans resultats es prorrogarà fins al 30 juny de 2019. Un bon exemple de l’èxit d’aquest projecte és el curs de cambrer de pis que ha finalitzat recentment i de 14 paricipants, s’han inserit al món laboral 12.