Ajuntament de l'Arboç

  • Home
  • Notícies
  • Bon ambient prenadalenc a la 808 edició de la Fira de Santa Llúcia de l´Arboç amb una destacada afluència de públic
Notícia

Bon ambient prenadalenc a la 808 edició de la Fira de Santa Llúcia de l´Arboç amb una destacada afluència de públic

l'Arboç 
L’Arboç, 16 de desembre de 2019. L’Arboç ha tornat a esdevenir, aquest darrer cap de setmana, la capital catalana de la punta al coixí, en una altra concorreguda i prenadalenca edició de la Fira de Santa Llúcia, la Fira de la Punta al Coixí de Catalunya.

El públic va respondre i especialment concorregudes van estar les múltiples i variades activitats infantils programades com la xocolatada o els jocs de gran format. Però, com cada nova edició de la Fira, l’acte més destacat ha estat la Plantada i Exhibició de Puntaires, que aquest any ha arribat a la seva XXVa edició. El mercat puntaire, amb 23 parades especialitzades, i els centenars d’artesanes assistents posicionen la trobada arbocenca com la segona de Catalunya en importància i nombre de participants després de la itinerant Diada de la Puntaire de Catalunya.

En el marc de la XXVa edició de la Plantada i Exhibició de Puntaires es va celebrar l’esperada novena edició del Concurs Nacional de Punta al Coixí de Catalunya. Sota el comissariat del Director del Museu de Puntes al Coixí de l'Arboç, Sr. Sergi Sedó, el Concurs nacional de Punta al Coixí de Catalunya va guardonar amb el primer premi de Punta Arbocenca a la puntaire Sra. Maria Raya, de l'Escola de Puntaires de l'Arboç; amb el primer premi de Punta Geomètrica a la Sra. M. Luisa Semper, de l'Escola de Puntaires de Candasnos (Osca); amb el primer premi de Puntes d'Arreu al Sr. Pere Quintana, de l'Escola de Puntaires de Vallbona d'Anoia. El premi de Tallar i Afegir va quedar desert.

Amb un recinte firal de més de 12.000 metres quadrats i més de 800 anys d’història, la “Fira de Santa Llúcia. Fira de la Punta al Coixí de Catalunya” és una de les més importants de Catalunya i l’única fira temàtica dedicada al món de la Punta al Coixí dels països de l’arc mediterrani occidental.

L’Ajuntament de l’Arboç, com a institució organitzadora de La Fira de Santa Llúcia, vol agrair la seva col·laboració desinteressada a totes les entitats i persones que han col·laborat en l’èxit de la Fira.