Ajuntament de l'Arboç

  • Home
  • Notícies
  • L´Arboç posa en marxa la Taula de l´Educació de amb l´objectiu de garantir el dret a l’educació i la igualtat d´oportunitats de tots els ciutadans i ciutadanes de la vila
Notícia

L´Arboç posa en marxa la Taula de l´Educació de amb l´objectiu de garantir el dret a l’educació i la igualtat d´oportunitats de tots els ciutadans i ciutadanes de la vila

l'Arboç 
Aquesta és una iniciativa que es va aprovar per unanimitat de tots els grups municipals.

L’Arboç, 28 de gener de 2020. La setmana passada es va posar en marxa la Taula de l'Educació de l'Arboç aprovada en ple municipal, amb la participació de tots els grups municipals: Psc, Clam, Junts x l'Arboç i la Cup i també de totes les escoles d’educació reglada: bressol, infantil i primària públiques i concertada i l'institut, i també d’educació no reglada. Aquesta Taula neix amb la voluntat de consensuar acords amb tota la Comunitat Educativa i els grups polítics per afrontar els reptes del municipi en l'àmbit de l'educació. La Taula també vol garantir el dret a l'educació de tots els ciutadans i les ciutadanes de l'Arboç a través d'un model de ciutat educadora on la igualtat d'oportunitats, l'èxit educatiu i la convivència siguin prioritaris.

Actualment, l'Arboç acull uns 2.500 estudiants repartits entre la Llar d'Infants, l'Escola Sant Julià, el Col·legi Residència, Camp Joliu i l'IES de l'Arboç. En l'àmbit de l'educació no formal tenim l'Escola de Música Tradicional i l'Escola de Puntes de Coixí, referents a la Vegueria.

La Taula de l’Educació de la vila també vol recuperar altres espais que complementen l'educació i que, tot i no ser reconeguts com educació formal, fomenten aprenentatges complementaris als de l'escola. Els parcs, la biblioteca, les associacions i entitats culturals i esportives, serveis socials, serveis per a la salut, llar d'avis, etc, juguen un paper determinant en la formació dels nens i nenes, del jovent, dels adults i de la gent gran. Així, cal entendre el fet educatiu en totes les seves vessants i en tota la seva amplitud: formal i no formal, i al llarg de tota la vida. Tots i totes som educadors en algun moment i per tant tots hem de ser corresponsables de l'àmbit educatiu del nostre municipi.

El Consistori municipal vol liderar aquest projecte, facilitant-lo i essent l'element de connexió entre els diversos agents i a la vegada part implicada.