Ajuntament de l'Arboç

  • Home
  • Notícies
  • Joan Sans, alcalde de l´Arboç, participa a la reunió del Pacte de Berà per fer un front comú contra l´ocupació irregular d´habitatges
Notícia

Joan Sans, alcalde de l´Arboç, participa a la reunió del Pacte de Berà per fer un front comú contra l´ocupació irregular d´habitatges

l'Arboç 
Demanaran canvis legals i més mitjans per lluitar-hi, però també més habitatge social per a persones autènticament necessitades.

L’Arboç, 11 de febrer de 2020. Joan Sans, alcalde de l’Arboç ha participat en una reunió aquest dilluns amb la resta d’alcaldes que formen el Pacte de Berà per fer front comú contra l’ocupació d’habitatges buits en aquest territori. Els municipis que el formen estan patint problemàtiques molt semblants, en les quals l’ocupació apareix associada a una elevada conflictivitat i fins i tot està al darrera de l’increment de delictes que s’ha produït darrerrament.

Per començar, els alcaldes han acordat establir una taula tècnica de treball intermunicipal, que coordinarà les accions que es tirin endavant. Entre aquests accions, hi haurà l’obertura de converses amb els grans tenidors d’habitatges per a incentivar la seva participació en les polítiques d’habitatge municipals, ja que els alcaldes han coincidit a assenyalar que hi ha un problema de fons, que afecta persones i famílies autènticament necessitades. El Pacte de Berà també demanarà una reunió amb el jutge degà del Vendrell per a demanar una major implicació judicial en les actuacions dutes a terme per les forces de seguretat en les ocupacions conflictives.

Finalment, els alcaldes del Pacte es reuniran amb els delegats dels governs estatal i autonòmic al territori, per a explorar un canvi en la legislació vigent que faciliti eines als ajuntaments per fer front a les ocupacions conflictives i demanar més mitjans per lluitar-hi.