Ajuntament de l'Arboç

  • Home
  • Notícies
  • L’Ajuntament subministra carnets per alimentadors de gats a l’Arboç per evitar males pràctiques i controlar les colònies de gats del municipi
Notícia

L’Ajuntament subministra carnets per alimentadors de gats a l’Arboç per evitar males pràctiques i controlar les colònies de gats del municipi

l'Arboç 
Les persones que no estiguin autoritzades i donin menjar als gats del carrer podran ser sancionades.

L’Arboç, 15 d’octubre de 2020.

La regidoria de Protecció d’animals de l’Ajuntament de l’Arboç seguint el programa que va iniciar fa 2 anys per controlar les colònies felines amb l’objectiu d’evitar la superpoblació, reduir els riscos sanitaris i millorar la qualitat de vida dels gats i gates de carrer, ha creat un carnet d’alimentador felí i cuidador que autoritza que aquesta persona alimenti els animals amb pinso facilitat per l’Ajuntament. Les persones que no disposin del carnet podran ser sancionades.

Fins al moment se n’han repartit 18 carnets de cuidador. Aquest és un pas més després que el març de 2018 es va constituir una xarxa local de voluntaris per detectar i controlar les colònies de felins mitjançant una metodologia basada en el model de captura, esterilització i retorn.

Una colònia es un grup de gats i gates que estan esterilitzats i que tenen un cuidador/a que els dóna pinso sec i que en té cura. Les colònies de gats aporten beneficis, entre ells, el control de les rates i ratolins i una major facilitat de convivència entre les persones i els propis gats.

La Campanya de Protecció i Control de Colònies de Gats és una iniciativa de l’Ajuntament de l’Arboç.