Ajuntament de l'Arboç

  • Home
  • Notícies
  • L´Ajuntament de l´Arboç cobrarà un recàrrec del 50% de l´IBI a propietaris que tinguin 3 o més habitatges buits a l´Arboç
Notícia

L´Ajuntament de l´Arboç cobrarà un recàrrec del 50% de l´IBI a propietaris que tinguin 3 o més habitatges buits a l´Arboç

l'Arboç 
No s´aplicarà el recàrrec si inclouen la propietat a una borsa de mediació de lloguer social on hi participi l´Ajuntament. Si es lloga a través de la borsa, podran obtenir un descompte de fins el 50% de l´IBI, equivalent al temps que romangui llogat.

L’Arboç, 16 de novembre de 2020. L'Ajuntament de l'Arboç va aprovar en el darrer Ple Municipal les ordenances fiscals per a l'any 2021. Una de les mesures més destacades és el recàrrec del 50% de l'Impost de Béns Immobles, conegut com l'IBI, que s'aplicarà als propietaris de 3 o més béns immobles d'ús residencial que es trobin permanentment buits, d'acord amb el reial decret llei 7/2019 d'1 de març, de mesures urgents en matèria d'habitatge i lloguer.

A més es crea una bonificació de fins el 50% de l'Impost de l'IBI per aquells béns immobles d'ús residencial que es lloguin a través d'algun programa de lloguer d'habitatge social on hi participi l'Ajuntament. La durada de la bonificació serà equivalent al temps que estigui llogat l'immoble gràcies a aquest programa d'habitatge social. Amb aquestes mesures, l'Ajuntament busca incentivar econòmicament als propietaris d'habitatges per tal d'afegir més habitatges de lloguer al mercat a preus raonables.

Des de l'Ajuntament es remarca que aquestes mesures, conjuntament amb la congelació de taxes i impostos van en la línia d'oferir solucions a les famílies més desprotegides i que en aquests moments ho estan passant més malament.