Ajuntament de l'Arboç

  • Home
  • Notícies
  • L´Ajuntament de l´Arboç incorpora les 5 rutes de Pedra Seca del Municipi a la web turística larbocturistic.cat
Notícia

L´Ajuntament de l´Arboç incorpora les 5 rutes de Pedra Seca del Municipi a la web turística larbocturistic.cat

l'Arboç 
S’ofereix informació molt detallada de cadascuna d’elles, amb una explicació del recorregut, un mapa geolocalitzat, i enllaços a la web especialitzada en pedra seca wikipedra.

L’Arboç, 17 de novembre de 2020 La regidoria de Turisme de l’Ajuntament de l’Arboç ha completat el projecte de digitalització de les rutes de pedra seca del municipi per difondre aquest patrimoni i ajudar a la seva conservació. Amb aquest objectiu, ha incorporat a l’apartat d’atractius turístics de la seva web www.larbocturistic.cat informació detallada de les 5 rutes de pedra seca existents actualment, i que permeten, tant als visitants com als propis arbocencs, descobrir el ric patrimoni de pedra seca arbocenc tot practicant senderisme. Aquestes rutes, ja eren conegudes com a “Rutes de l’Arboç”, però ara, si ha afegit una àmplia informació de les diferents barraques que el visitant pot llegir a través de la web.

Tècnics de la Regidoria de Turisme han realitzat tots els treballs necessaris per incorporar les rutes a la web turística, oferint informació molt detallada de cadascuna d’elles, amb una explicació del recorregut, un mapa, i enllaços a la web especialitzada en pedra seca wikipedra, i facilitant l’accés a les botigues d’apps per tal que els usuaris es puguin instal·lar als seus telèfons mòbils l’app Pedra Seca.

Fins ara, aquesta informació sobre les 5 rutes de pedra seca només es podia trobar en format físic a l’Oficina de Turisme. Des de la Regidoria de Turisme es va detectar l’augment de sol.licituds d’informació tant pels nombrosos visitants, com pels propis arbocencs, sobretot en els darrers temps de pandèmia i confinaments dins del municipi. El senderisme és una de les formes de turisme que més està creixent en els darrers anys i, en general, el turisme esportiu està cridat a ser un dels subsectors amb un creixement més important d’ara endavant.

Amb la digitalització es culmina un projecte que va iniciar l’any 2015 l’Ajuntament de l’Arboç, per senyalitzar i promoure rutes circulars al voltant del nucli de l’Arboç, promoure el descobriment i conservació de la pedra seca com a patrimoni arbocenc, i com a una nova manera de promoure el tradicional turisme cultural que en els darrers temps també ha esdevingut turisme esportiu. L’Ajuntament vol fer un reconeixement a la feina de la Regidoria d’Esports i al Club Esportiu l’Arboç que han sigut clau en la realització d’aquest projecte.