Ajuntament de l'Arboç

  • Home
  • Notícies
  • El Museu de Puntes al Coixí de l’Arboç exposa el sudari original de la Mare de Déu dels Dolors de 1901
Notícia

El Museu de Puntes al Coixí de l’Arboç exposa el sudari original de la Mare de Déu dels Dolors de 1901

l'Arboç 
-La reobertura del Museu presenta grans novetats a la seva col.lecció permanent

-Durant els dies de Setmana Santa els arbocencs tindran entrada gratuïta al Museu, i els no residents tarifa reduïda de 2€.

L’Arboç, 26 de març de 2021

El Museu de Puntes al Coixí de l’Arboç, que reobre les seves portes aquesta Setmana Santa amb el 30% d’aforament tal com dicta la normativa vigent Covid-19. Amb la reobertura, es presenten grans novetats a la seva col·lecció permanent. Han estat més de 40 les peces, totes elles d’una qualitat excepcional, incorporades a la col·lecció permanent del museu i que els visitants podran contemplar a les seves vitrines.

L’etapa de tancament obligat de les instal·lacions ha estat aprofitada per a realitzar una renovació de la col·lecció incorporant-hi moltes peces rebudes en donació en els darrers 15 anys i que fins aquell moment romanien a l’Arxiu del museu. També s’ha renovat una part de la senyalització, s’han reubicat moltes altres peces i s’ha realitzat una neteja a fons. Tot plegat ha suposat canvis en un 15% de la col·lecció permanent. Uns canvis que el visitant notarà des del primer moment.

Però, la peça més destacada que el visitant podrà trobar és el famós Sudari de la Mare de Déu dels Dolors. Una peça preciosa i d’una qualitat excepcional que feia més de 10 anys que no s’exposava.

Un sudari amb història

El sudari de la Mare de Déu dels Dolors és una peça original creada i teixida l’any 1901 per a ser lluïda per la venerada Mare de Déu dels Dolors de la parròquia de Sant Julià. I així va ser fins l’any 1967 en que la peça desapareix i no se’n torna a saber res més fins l’any 2007, data en la qual el museu de Puntes al Coixí de l’Arboç rep com a donació anònima un conjunt de peces entre les quals apareix aquest sudari. Posteriorment, el director del Museu, Sr. Sergi Sedó, va catalogar totes les peces i les va incorporar a la col·lecció del Museu i a l’inventari municipal, però li va cridar molt l’atenció aquella peça que duia la inscripció “Nuestra Señora de los Dolores. Arbós del Panades año 1901” i va decidir iniciar una investigació que va conduir finalment a corroborar que aquella peça era el famós sudari desaparegut l’any 1967.

Horaris i preus especials de Setmana Santa

Durant els dies de Setmana Santa el Museu tindrà una única tarifa reduïda de 2 euros per persona (nens fins a 14 anys gratuïts) i els residents a l’Arboç tindran l’entrada gratuïta. Els horaris també seran especials i, del 27 de març al 5 d’abril, s’obrirà cada dia de 10 a 13h, i els dies 27, 29, 30 i 31 de març i 1 i 3 d’abril també de les 17.30 a les 19.30 h de la tarda.