Ajuntament de l'Arboç

  • Home
  • Notícies
  • L´Arboç s´adhereix al Protocol de seguretat contra les violències sexuals en entorns d´oci.
Notícia

L´Arboç s´adhereix al Protocol de seguretat contra les violències sexuals en entorns d´oci.

l'Arboç 
Es formarà un total de 51 persones del personal de l’Ajuntament i Policia Local i es farà una campanya informativa de conscienciació i sensibilització entre la ciutadania.

Dimecres 26 de maig de 2021. L'Arboç s'adhereix al Protocol de seguretat contra les violències sexuals en entorns d'oci. El passat dia 20 de maig es va rubricar, amb la signatura del conveni per part de Joan Sans com Alcalde de l’Arboç i Miquel Sàmper, com a Conseller del Departament d’Interior. Amb aquesta adhesió, l’Arboç, com a municipi amb competències per mantenir la seguretat als llocs públics i com a promotor de tota mena d’activitats d’oci al municipi, i sent conscient de la necessitat d’abordar la problemàtica de les violències sexuals en aquest àmbit, col.laborarà i coordinarà la seva actuació amb la resta d’actors, serveis i institucions implicats en les activitats d’oci i destinarà el màxim de recursos i esforços de què disposi per prevenir i erradicar les violències sexuals a l’Arboç.

Mitjançant aquest protocol, la Generalitat posa a l’abast els seus mitjans en l’àmbit de la seguretat a fi d’evitar que cap conducta que atempti contra la llibertat i indemnitat sexuals no resti impune.

Del Protocol se’n desprèn a més, unes formacions específiques per al personal de l’Ajuntament i la Policia Local, en l’àmbit de la violència masclista, les violències sexuals i el contingut del Protocol amb l’objectiu de sensibilitzar i capacitar tot el personal esmentat en aquesta matèria. També s’inclou el compromís de l’Ajuntament per donar visibilitat i realitzar campanyes informatives que, sota el lema “No en passem ni una”, constarà de diversos materials amb una imatge en comú que serà visible en tot tipus de format als diferents entorns d’oci.