Ajuntament de l'Arboç

  • Home
  • Notícies
  • 300 Alumnes dels instituts de l´Arboç, la Bisbal i Cunit participen en una activitat per la prevenció de riscos durant la conducció
Notícia

300 Alumnes dels instituts de l´Arboç, la Bisbal i Cunit participen en una activitat per la prevenció de riscos durant la conducció

l'Arboç 
S’ha realitzat a la Sala Polivalent de l’Arboç.

L’Arboç, 7 d’octubre de 2021. 300 alumnes de 14 a 18 anys dels instituts de l’Arboç, la Bisbal i Cunit han participat aquest matí en l’activitat educativa “Canvi de marxa” que s’ha celebrat a la Sala Polivalent de l’Arboç. Aquesta activitat té l’objectiu de conscienciar els joves sobre les causes i conseqüències dels accidents de trànsit, i sobretot, fomentar conductes responsables i d’autoprotecció en aquest tram d’edat.

L’activitat consisteix en la representació d’una conversa telefònica entre dues germanes, una de les quals presencia un accident de trànsit quan es dirigeix en cotxe cap a la discoteca i truca a l’altra i li explica la situació. Durant el seu relat s’intercalen vídeos informatius i també testimonis reals dels cossos d’emergència que s’ocupen de la gestió més immediata de l’accident, així com de víctimes i familiars. El relat pretén incidir en les noves generacions educant-les en la prevenció de la sinistralitat i l’adquisició de conductes que els protegeixin dels perills a la via pública i que els facin responsables.

A l’acte hi participen Joan Sans, alcalde de l’Arboç i president del Consell Comarcal del Baix Penedès, Jaume Casañas, alcalde de Cunit i vicepresident del Consell, el regidor de joventut de l’Ajuntament de l’Arboç Miguel Ángel del Río conjuntament amb altres regidors de la comarca i el Conseller comarcal de Joventut Marc Palau. Aquesta activitat està impulsada per la fundació privada sense ànim de lucre Mutual de Conductors amb el suport del Servei Català de Trànsit i la col·laboració del Servei Comarcal de Joventut del Consell Comarcal del Baix Penedès, l’oficina Jove Baix Penedès i l’Ajuntament de l'Arboç.