Ajuntament de l'Arboç

  • Home
  • Notícies
  • L´Arboç celebrarà el Carnaval 2022 el diumenge 27 de febrer amb la tradicional rua
Notícia

L´Arboç celebrarà el Carnaval 2022 el diumenge 27 de febrer amb la tradicional rua

l'Arboç 
Ha estat una decisió conjunta amb els municipis del Penedès Marítim i a més, s’unifiquen els criteris per un millor funcionament de la festivitat.

2 de novembre de 2021. L’Arboç celebrarà el Carnaval 2022 el diumenge 27 de febrer amb la tradicional rua, després de la suspensió de l’edició de 2020. Així s’ha decidit i acordat conjuntament amb la resta de municipis que composen el Penedès Marítim (Calafell, Cubelles, Cunit, l’Arboç i El Vendrell) en una reunió celebrada el 26 d’octubre de 2021.

A més, els cinc municipis van acordar treballar de manera consensuada per regular uniformement una sèrie d’aspectes concrets per tenir un Carnaval lluït que s’adapti a la present situació sanitària.

Dels acords destaquen els següents:

Limitació de participants. Les circumstàncies actuals ens obliguen a limitar la presència de participants per poder assegurar la seguretat de totes i tots. En aquest sentit s’ha acordat limitar la participació a 50 grups com a màxim per municipi i rua. El nombre de participants per grup també es veurà limitat a 120.

En quant a la ingesta d’alcohol, aquesta serà possible només durant el recorregut de la rua, evitant així el seu consum a les concentracions.

Els horaris d’inici de les rues seran 18:30h en els casos de El Vendrell, Cunit i Cubelles i 22h a Calafell i Segur de Calafell, i a les 12h a l’Arboç.

L’ús de mascareta serà obligatori durant tot el recorregut al no poder garantir la distància de seguretat d’1,5m.

De la mateixa manera, s’està avaluant la possibilitat d’exigir a tots els i les participants majors de 12 anys el passaport covid-19.

Els cinc municipis han acordat també prohibir la música masclista durant tot el recorregut.

Les inscripcions seran competència de cada municipi, que en les properes setmanes es dirigirà als grups per fer saber quin serà el procediment i les dates d’inscripció.

L’Arboç i els municipis del Penedès Marítim manifesten la voluntat de celebrar el Carnaval 2022 i anar recuperant la presencialitat als carrers per recuperar una de les festivitats més importants de la comarca.