Ajuntament de l'Arboç

  • Home
  • Notícies
  • L´Ajuntament de l´Arboç aprova una rebaixa del 5% de l´IBI pel 2022
Notícia

L´Ajuntament de l´Arboç aprova una rebaixa del 5% de l´IBI pel 2022

l'Arboç 
Amb aquesta important decisió, que se suma a la no pujada de les principals taxes, l’Ajuntament vol ajudar a reduir l’impacte de la pujada del cost de la vida d’aquest 2021.

L’Arboç, 24 de gener de 2022. L'Ajuntament de l'Arboç, en el Ple Municipal del mes d’octubre passat va aprovar inicialment les ordenances fiscals per a l'any 2022 que contemplen una important rebaixa del 5% de l’Impost de béns Immobles per a particulars i empreses.

La Corporació Municipal exerceix la potestat que té per modificar el tipus impositiu, que afecta l’impost de l’IBI després que fa uns anys es va haver d’augmentar aquest rebut per fer front a l’important deute municipal que hi havia i que s’ha pogut reduir moltíssim.

Pel que fa a les bonificacions existents, es mantenen com estaven. És a dir la bonificació de fins el 50% de l'Impost de l'IBI per aquells béns immobles d'ús residencial que es lloguin a través d'algun programa de lloguer d'habitatge social on hi participi l'Ajuntament, i la bonificació per a famílies nombroses.

Igualment, també es manté el recàrrec del 50% de l'Impost de Béns Immobles que s'aplicarà als propietaris de 3 o més béns immobles d'ús residencial que es trobin permanentment buits, d'acord amb el reial decret llei 7/2019 d'1 de març, de mesures urgents en matèria d'habitatge i lloguer.

Des de l’Ajuntament es valora l’important esforç realitzat per tots els arbocencs els darrers anys i destaca que aquesta mesura beneficiarà a les famílies i també a les empreses del municipi. Amb aquest exercici, ja van 9 anys sense cap increment dels principals impostos ni taxes municipals.