Ajuntament de l'Arboç

  • Home
  • Notícies
  • Es comencen a planificar les actuacions de la remodelació del nucli antic de l´Arboç inclosa en la Llei de Barris
Notícia

Es comencen a planificar les actuacions de la remodelació del nucli antic de l´Arboç inclosa en la Llei de Barris

l'Arboç 
Un cop acabades les obres de pavimentació dels carrers Sant Julià, Rafel de Casanoves i Nord, que formaven part del projecte de renovació de l´entorn de l´església, ja s´estan començant a planificar les actuacions que s´han de portar a terme per millorar i remodelar una part del nucli de l´Arboç.

Un cop acabades les obres de pavimentació dels carrers Sant Julià, Rafel de Casanoves i Nord, que formaven part del projecte de renovació de l’entorn de l’església, ja s’estan començant a planificar les actuacions que s’han de portar a terme per millorar i remodelar una part del nucli de l’Arboç.

Dimarts al matí, Rosa M. Parrilla, Tècnica de Gestió del Programa de Barris, i Ramon Botey, cap de l’Oficina de Gestió del Programa de Barris de la Generalitat, van visitar la zona on es tirarà endavant aquest projecte que, conservant i rehabilitant els elements amb valor històric i arquitectònic, permetrà recuperar i potenciar el conjunt urbà de l’Arboç com un àmbit patrimonial de característiques úniques a Catalunya.

Els responsables d ela Generalitat, acompanyats per l’alcalde de l’Arboç, Carles Ribé, han visitat, entre d’altres, el conjunt arquitectònic d el’Església de Sant Julià, Cal Freixes i la Rambla dels Bastoners.

Recordem que les obres de remodelació del nucli de l’Arboç han estat incloses en la setena convocatòria de la Llei de Barris que atorga el Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat de Catalunya. Per això, es rebran 4,9 milions d’euros de l’administració que, sumat al que posarà l’Ajuntament, seran un total de prop de 10 milions d’euros que serviran per poder tirar endavant les obres de reforma urbanística integral que es portaran a terme en els pròxims tres anys.

El projecte d’intervenció integral inclou tant la rehabilitació física com la dinamització econòmica de la zona, la sostenibilitat ambiental i el benestar social.