Ajuntament de l'Arboç

  • Home
  • Noticias
  • L’Ajuntament de l’Arboç valora positivament l´anunci fet pel Conseller de d’Empresa i Coneixement sobre Saint-Gobain
Noticia

L’Ajuntament de l’Arboç valora positivament l´anunci fet pel Conseller de d’Empresa i Coneixement sobre Saint-Gobain

l'Arboç 
Des de l’Ajuntament es confia que aquest gest serveixi per poder guanyar temps per negociar el futur de la planta a llarg termini i demana al Govern un Pla Específic per la Comarca.

Dimecres 16 de setembre de 2020. L’Ajuntament de l’Arboç valora positivament la proposta que va fer ahir el Conseller d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya Ramon Tremosa de posar diners perquè Saint-Gobain es quedi a l’Arboç. El Consistori confia que aquest gest permeti guanyar temps per negociar i poder planificar el futur de la planta i el territori sense pressa i amb garanties.

Tremosa es va reunir ahir dimarts amb els alcaldes de l'Arboç i Banyeres del Penedès i amb el comitè d'empresa de la fàbrica de vidres per a automòbils. L'objectiu del Govern és "guanyar uns mesos" durant els quals espera que la conjuntura econòmica millora.

Des del Govern de la Generalitat s’ha exposat que no han demanat a la companyia que afronti el cost de construir un nou forn, a l'actual li queden un parell d'anys de vida, sinó "que aguanti l'activitat" durant un any. Aquest temps hauria de permetre gestionar els fons públics procedents de la Unió Europea "per reindustrialitzar el país", ha dit Tremosa.

Joan Sans ha demanat un pla específic pel Baix Penedès, la comarca amb més atur de Catalunya, davant d’aquesta situació tan greu i que podria empitjorar. “Cal buscar solucions pel Penedès a llarg termini que ens permeti salvar els llocs de treball actuals, crear-ne de nous i donar un millor futur als nostres joves amb garanties. Ens hi hem d’implicar totes les administracions. S’ha acabat el temps de les bones paraules, calen solucions valentes”.